امروز در بازار بورس چه گذشت؟
- امروز در بازار بورس چه گذشت؟
آفتابنیوز :
براساس معاملات امروز بیش از 11 میلیارد و 816 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش 117 هزار و 411 میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین شاخص کل (هم وزن) با چهار هزار و 916 واحد افزایش به 387 هزار و 607 واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با سه هزار و 219 واحد رشد به 253 هزار و 825 واحد رسیدند.
شاخص بازار اول 17 هزار و 734 واحد و شاخص بازار دوم 12 هزار و 844 واحد افزایش داشتند.
علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد پالایش نفت اصفهان (شپنا) با یک هزار و 625 واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با یک هزار و 513 واحد، معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با یک هزار و 346 واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با یک هزار و 271 واحد، بانک ملت (وبملت) با یک هزار و 187 واحد، بانک تجارت (وتجارت) با 934 واحد، بانک پاسارگاد (وپاسار) با 717 واحد، بانک پارسیان (وپارس) با 693 واحد، بانک صادرات ایران (وبصادر) با 685 واحد، سایپا (خساپا) با 662 واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با 661 واحد و پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با 561 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند.
همچنین نماد شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) با یک هزار و 105 واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با یک هزار و 90 واحد، نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با 892 واحد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) با 545 واحد، فولاد خوزستان (فخوز) با 476 واحد، توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با 329 واحد، فولاد کاوه جنوب کیش (کاوه) با 285 واحد، مخابرات ایران (اخابر) با 281 واحد و گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با 264 واحد با تاثیر منفی بر شاخص همراه بودند.
برپایه این گزارش امروز نماد سرمایه گذاری تامین اجتماعی، ایران خودرو، ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، بانک تجارت، پالایش نفت بندرعباس و سرمایه گذاری سیمان تامین درگروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
گروه خودرو هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه سه میلیارد و 782 هزار برگه سهم به ارزش 18 هزار و 254 میلیارد ریال داد و ستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز بیش از 195 واحد افزایش داشت و بر روی کانال 16 هزار و 670 واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار دو میلیارد و 483 هزار برگه سهم به ارزش 39 هزار و 504 میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز نمادهای هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، تولید برق ماهتاب کهنوج (بکهنوج)، صنعتی مینو (غصینو)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، گروه توسعه ملی مهر آیندگان (ومهان)، فرابورس ایران (فرابورس)، سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر)، کشت و دام قیام اصفهان (زقیام) و پالایش نفت لاوان (شاوان) و بیمه کوثر (کوثر) با تاثیر مثبت بر شاخص این بازار همراه بودند.
همچنین نماد شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، پلیمر آریا ساسول (آریا)، پتروشیمی مارون (مارون)، گروه خارنجات صنعتی تبرک (تبرک)، قاسم ایران (قاسم) و پتروشیمی تندگویان (شگویا) تاثیر منفی بر شاخص این بازار را داشتند.
بسته شدن 4 ایستگاه معاملاتی و 18 دسترسی آنلاین در بورس
مدیریت نظارت بر بازار نیز از مسدود کردن چهار ایستگاه معاملاتی بورس و 18 مورد دسترسی برخط سهامداران خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران، مدیریت نظارت بازار بورس اوراق بهادار تهران در راستای نظارت بر معاملات شفاف و منصفانه در بازار سرمایه، با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد: پیرو ابلاغیه 30 شهریور 99 معاونت بازار به مدیران عامل کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران و در راستای اجرای تبصره ماده 12دستورالعمل اجرایی معاملات برخط، مدیریت نظارت بر بازار با توجه به اهمیت برخی اقدامات معاملهگران اقدام به مسدود کردن چهار ایستگاه معاملاتی و 18 مورد دسترسی برخط سهامداران در تاریخ 2 آذر 99 کرده است. این تعداد شامل ارسال سفارش کم حجم با دفعات بالا بوده و در برخی موارد نیز به کارگزاران مربوط تذکر داده شده است.
در ماده 12 دستورالعمل اجرایی معاملات برخط اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران که به منظور اجرای سفارشهای خرید و یا فروشی که بهصورت برخط (Online) به سامانه معاملاتی ارسال میشود، آمده است: سفارشهایی که محدودیتهای موضوع ماده 10 این دستورالعمل در مورد آنها رعایت نشده است نباید توسط زیرساخت دسترسی برخط بازار پذیرفته شده و به سامانه معاملاتی ارسال شود.
در این خصوص ضروری است سوابق این موضوع به صورت الکترونیکی ثبت و نگهداری شده و بلافاصله پیغامی مبنی بر عدم پذیرش سفارش برای مشتری ارسال شود.
همچنین رعایت این ماده در خصوص سفارشهایی که به دلیل محدودیتهای وضع شده توسط عضو پذیرفته نمیشوند نیز ضروری است.